- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru acele zile cand doriti sa serviti alaturi de friptura preferata o garnitura delicioasa si foarte aromata, va propunem o reteta simpla, rapida si aromata de cartofi gratinati.
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 25 gr unt
- 1 crenguta de cimbru
- sare
- nucsoara
- 1 litru lapte
- 120 ml smantana pentru gatit
- 1 catel de usturoi
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii cat mai subtiri, care se pun cu laptele la fiert,pentru 10 minute.
- Intre timp, se unge o tava cu unt si se freaca interiorul cu catelul de usturoi. Se strecoara cartofii care se pun in tava si se presara sare, piper, cimbru si nucsoara, se toarna smantana si se bagata vasul pentru 20 de minute , la cuptor.