Piure de spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piureul de spanac poate fi garnitura sau fel principal – este bun rece sau cald, la orice ora din zi si in orice anotimp. De-a lungul timpului, calitatile i-au fost exagerate dar ramane totusi o planta importanta si interesanta ca gust si textura.

Ingrediente

    • 1 kg spanac
    • apa
    • 100 ml lapte
    • 50 gr unt
    • 1 lingura faina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se cuarat spanacul, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare. Spanacul se fierbe descoperit ca sa-si pastreze culoarea verde.
  2. Cand spanacul s-a inmuiat se scurge, se toaca bine pe un fund de lemn, se pune in cratita, se amesteca cu untul, cu faina, laptele si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa.
  3. Cand este gata se lasa sa se racoreasca putin apoi se poate servi alaturi de o friptura si de o salata asortata de cruditati.

Recomandari

Garnituri