- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spanacul gratinat este cu siguranta cea mai sanatoasa garnitura. Dupa preferinta spanacul grtinat poate fi servit alaturi de friptura sau oua prajite.
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 lingura faina
- 70 gr unt
- 3 oua
- 50 gr cascaval
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierbe spanacul, se scurge bine, se toaca, apoi se pune intr-o cratita cu 50 gr unt si cu faina, se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se ia spanacul de pe foc, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu ouale batute, cu sare, se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se fierbe in baie de apa la cuptor.
- Cand este gata, se scoate din apa si se presara cu cascaval ras si cu o lingura de pesmet, apoi se baga iar in cuptor sa se gratineze.