Cartofi pai

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii pai este preparatul delicios si indragit de multe persoane si pe care il puteti servi simplu sau ca garnitura alaturi de friptura preferata.

Ingrediente

    • 1,5 kg cartofi
    • sare
    • 200 ml ulei
    • usturoi pisat-optional

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata cartofii, se spala in mai multe ape, se taie felii pe lung, apoi se taie betisoare pe latul feliei, se spala iar si se tin in prosop curat. Se prajesc pe rand in ulei fierbinte. inainte de a se pune in cratita feliile de cartofi se sareaza, in felul acesta cartofii vor fi crocanti si nu se vor rupe.
  2. Cartofii se prajesc uniform in vase de tuci sau de teflon. Se scot pe servetele de hartie, apoi se trec pe platou si se servesc calzi, langa chiftele de zarzavat sau simpli, acoperiti cu usturoi pisat si diluat cu apa si ulei.

Recomandari

Garnituri