- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piureul de conopida este o alternativa usoara si sanatoasa pentru piureul de cartofi. Are o aroma fina de unt si un gust foarte bun. Are putine calorii si poate fi servit atat simplu, cat si ca garnitura pentru diverse fripturi.
Ingrediente
- 1 conopida
- 1 lingura unt
- sare
- 2 cartofi
- 150 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Se pune conopida sa fiarba in apa cu sare, iar cand este fiarta se scurge apa si se lasa sa se raceasca intr-o strecuratoare. Cand conopida este calduta se paseaza cu un mixer si se pune intr-o farfurie.
- Se fierb 2 cartofi, se curata car sunt inca calzi apoi se paseaza cu un mixer pana se obtine un piure fin.
- Se amesteca piuretul de conopida cu cel de cartofi, se adauga putina sare si se subtiaza cu putin unt si lapte fierbinte.