- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta de post simplu de preparat si foarte delicioasa la gust. Marele avantaj este in faptul ca necesita putine ingrediente si este foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 2 morcovi
- ulei
- sare
PENTRU SOS:
- 2 cepe
- 1 lingurita de faina
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita de chili
- 200 ml apa
- sare
Instructiuni de preparare
- Cureti cartofii ci morcovii apoi ii tai bucati mai grosute. Pui ulei intr-o tigaie si inabusi cu putina apa cartofii si morcovii. Iei o tava de cuptor si o ungi cu putin ulei apoi adaugi cartofii si morcovii.
- In alta tigaie cu ulei calesti ceapa tocata marunt, incorporezi faina si stingi totul cu apa, amestecand continuu.Adaugi foaia de dafin, sare si chili.
- Lasi sosul pe foc sa dea in cateva clocote apoi il torni peste cartofi si morcovi. Dai tava la cuptor pentru 15 minute cat sa se rumeneasca,
- Serviti cu o lingura de smantana, ca garnitura la diverse fripturi sau pur si simplu in zilele de post.