Cartofi cu sos picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta de post simplu de preparat si foarte delicioasa la gust. Marele avantaj este in faptul ca necesita putine ingrediente si este foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 2 morcovi
    • ulei
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 2 cepe
    • 1 lingurita de faina
    • 1 foaie de dafin
    • 1 lingurita de chili
    • 200 ml apa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cureti cartofii ci morcovii apoi ii tai bucati mai grosute. Pui ulei intr-o tigaie si inabusi cu putina apa cartofii si morcovii. Iei o tava de cuptor si o ungi cu putin ulei apoi adaugi cartofii si morcovii.
  2. In alta tigaie cu ulei calesti ceapa tocata marunt, incorporezi faina si stingi totul cu apa, amestecand continuu.Adaugi foaia de dafin, sare si chili.
  3. Lasi sosul pe foc sa dea in cateva clocote apoi il torni peste cartofi si morcovi. Dai tava la cuptor pentru 15 minute cat sa se rumeneasca,
  4. Serviti cu o lingura de smantana, ca garnitura la diverse fripturi sau pur si simplu in zilele de post.

Recomandari

Garnituri