- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii prajiti sunt deliciosi,pentru rezultate perfecte este bine sa folositi cartofi roz, de marime medie.
Ingrediente
- 10-12 cartofi mari
- 175 ml ulei
- sare
- usturoi pisat
- marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie felii mari pe latul sau pe lungul cartofului, apoi se taie rondele, cuburi mici sau betisoare,care se spala in mai multe ape si se scurg bine.
- Se incalzeste uleiul pana la punctul de fierbere, se presara cartofii cu sare, se amesteca in vasul in care au stat cu o furculita si se impart in 3 parti. Se pune la prajit in uleiul fierbinte cate o portie din cele trei, se lasa 5-7 minute la foc iute, se intorc si se face flacara mai mica.
- Cartofii se prajesc descoperit, se servesc calzi, presarati cu marar si usturoi pisat - ca garnitura sau un fel de mancare, cu paine uscata si salata de sezon.