- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii wedges americani sunt foarte aromati si se pot servi atat ca garnitura cat si ca fel principal, alaturi de un sos aromat.
Ingrediente
- 1 kg cartofi roz
- 2 linguri boia dulce
- piper macinat
- rozmarin
- 2 linguri rase cu faina
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
Instructiuni de preparare
- Se spala foarte bine cartofii si nu se curata de coaja. Apoi, fiecare cartof se taie in 8 felii, care se pun intr-un servet sa fie uscate.
- Se pun cartofii intr-o tava de cuptor, se toarna uleiul si se amesteca bine, astfel incat fiecare felie de cartof sa fie unsa cu ulei.
- Se amesteca faina, piperul macinat, boiaua, rozmarinul si sarea. Se presara amestecul peste cartofi si se amesteca folosind mainile, pentru o omogenizare perfecta.
- Se baga tava in cuptorul incins pentru 25 de minute, intorcand cartofii dupa primele 10 minute. cand cartofii devin maronii si moi sunt gata si se poate scoate tava din cuptor.