- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile gratinate sunt dleicioase si se pot servi atat ca fel principal cat si ca garnitura la o friptura de vita.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 100 gr smantana
- 1 ceapa
- 3 linguri unt
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- 150 gr branza
- 100 gr pesmet
- 3 oua
- 5 catei de usturoi
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se unge un vas termorezistent cu unt, apoi se tapeteaza cu pesmet. Restul de unt se topeste cu putin ulei intr-o tigaie, apoi in el se caleste ceapa tocata solzisori, pana cand devine sticloasa, moment in care se adauga ciupercile spalate si taiate felii si usturoiul pisat.
- Cand ciupercile s-au inmuiat,se pune pesmetul, putina sare si piper si se amesteca, dupa acre toata compozitia se toarna in vasul uns cu unt si tapetat cu pesmet.
- Se rade branza desupra, se bat ouale cu smantana si se toarna peste branza, se presara patrujelul verde tocat si se baga vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute.