- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Anghinarea umplute cu carne de vita este un fel de mancare care se poate servit atat ca fel principal cat si ca aperitiv sau gustare rece.
Ingrediente
- 8 anghinare
- 1 ou
- 50 gr unt
- 200 gr pasta de tomate
- 1 lingurita faina
- 300 gr carne de vita
- patrunjel verde
- 150 ml supa de carne
- piper macinat
- sare
- 3 linguri de vin
Instructiuni de preparare
- Anghinarele se curata de foile mici, se rupe coada si se scobesc de fibrele din interior. Se freaca imediat cu lamaie ca sa nu se inegreasca, apoi se pun sa fiarba in apa clocotita cu putina sare. Se scot din apa si se scoate usor mijlocul.
- Carnea de vita se da prin masina de tocat, se amesteca cu oul, sare, piper macinat, patrunjel verde, se omogenizeaza compozitia si se umplu anghinarele, care apoi se asaza intr-o cratita si se baga la cuptor cu o lingura de unt si se lasa sa se rumeneasca usor.
- Intre timp se face un sos din 25 gr unt si faina, stinsa cu pasta de tomate si se toarna peste anghinare. Se lasa sa fiarba si dupa 20 de minute se toarna supa de carne si vinul si se mai lasa la cuptor 10 minute, apoi se poate servi.