- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stufatul de miel este o mancare delicata de primavara, pe care trebuie sa o preparati atat cu carne de miel cat si cu carne de pui.
Ingrediente
- 1 kg de carne
- 500 gr ceapa verde
- 2-3 legaturi de usturoi verde
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingurita cu faina
- 150 ml ulei
- sare
- 1 lingura cu otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se curata ceapa si usturoiul de frunzele vestede, apoi se spala si se taie bucati lungi de 4-5 cm, apoi se pun impreuna intr-un vas adanc si se oparesc cu apa clocotita. Se scot, se scurg si se calesc usor in ulei, dupa care se trec in vas mai mare. in uleiul ramas se caleste carnea spalata bine si taiata bucati potrivit de mari.
- Carnea si zarzavatul se acopera cu apa calda sau cu supa de zarzavat si se fierb inabusit 15 minute. Se adauga sucul de rosii si faina desfacuta in 2 linguri cu apa, 1 lingura cu otet si sare.
- Mancarea se fierbe la foc mic pana cand carnea este bine fiarta, iar sosul a scazut.
- Stufatul de miel se serveste fierbinte, cu paine proaspata si vin alb sec.