- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Anghinarea umpluta cu orez este o mancare delicioasa si foarte aromata. Daca nu punem cascavalul se poate consuma cu succes si in zilele de post.
Ingrediente
- 6 anghinare tinere
- 6 rosii
- 1 catel de usturoi
- cascaval
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceapa
- marar verde
- 100 gr orez
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb anghinarele in apa cu sare, apoi se scoate cu lincgurita varful din mijloc cat si partea paroasa dinauntru.
- Se toaca ceapa si se pune cu ulei intr-o cratita sa se inmoaie, la foc mic, se adauga rosiile taiate bucatele, usturoiul tocat marunt, sare, piper, mararul tocat si se lasa sa fiarba pana scade apa lasata de rosii. Se trece sosul prin sita si se lasa sa se racoreasca.
- Se spala orezul apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand orezul s-a fiert se amesteca cu sosul de rosii si cu compozitia obtinuta se umplu anghinarele. Cand toate anghinarele sunt umplute se pun intr-un vas termorezistent, se presara cu cascaval ras si se baga vasul la cuptor sa se gratineze compozitia, apoi se poate servi.