Sardine cu fenicul

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sardinele cu fenicul este un preparat ideal pentru cei care adora mancarea aromata puternic.Aroma pestelui in combinatie cu feniculul si mugurii de pin ofera un gust exotic inconfundabil!

Ingrediente

    • 500r g de sardine
    • 100 ml vin alb sec
    • 1 lingurita seminte de fenicul
    • 1 lingura de fenicul tocat fin
    • 1 lingura de muguri de pin
    • extra virgin ulei de măsline
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Sardinele se curata de intestine si de cap, apoi se spala sub jet de apa rece, apoi se pun sa se scurga intr-o sita.
  2. Separat, se pun 3 linguri de ulei de masline la incins intr-o tigaie. Cand uleiul este aproape incins se adauga semintele se fenicul si sardinele. Cand incep sa se prajeasca se stinge cu vin alb si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
  3. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit timp de 5 minute apoi se adauga mugurii de pin si feniculul tocat marunt si se mai lasa 3 minute la foc mic ca sa se aromatizaze, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri