- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileuri de dorada cu migdale pot fi preparate atat ca fel principal sau poate fi punctul de atractie la o cina alaturi de prieteni.Gustul delicios al pestelui incununat de aroma migdalelor face din aceste preparat un deliciu!
Ingrediente
- 4 buc fileuri de dorada
- 1 salota
- 100 ml vin alb sec
- o lingurita de marar
- 2 linguri de migdale intregi
- 1 lingura fulgi de migdale
- ulei
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Primul lucru care trebuie facut se pun fulgii de migdale intr-o tava si se baga in cuptor pentru 5 minute sa se prajeasca.
-
Se toaca marunt intr-un blender migdalele prajite in cuptor impreuna cu mararul si ceapa. Se transfera amestecul intr-o tigaie, se adauga vinul, 2 linguri de ulei de masline si un pahar de apa. Se adauga sare si se fierbe 5 minute la foc mic pana se reduce o parte din lichid.
-
Se adauga in sosul format in tigaie filerile de peste si se rumenesc pe ambele parti, apoi se toarna preparatul pe un platou, se stropesc cu sos si se presara cu migdale intregi.
- Pestele se serveste alaturi de o salata de salota rece, folosing ca dressing un amestec de ulei de masline sare si zeama de lamaie.