Calamar cu mazare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nu oricine stie sa prepare calamar cu mazare dar cei care adora fructele de mare cu siguranta vor aprecia aceasta reteta.Desi pare complicat este o reteta cu rezultate extraordinare!

Ingrediente

    • 4 buc medii calamari
    • 150 gr. mazare proaspeta sau congelata
    • 100 ml vin alb sec
    • ulei de masline extra virgin
    • sare
    • 2 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Se curata calamarul (daca nu este deja) si se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.
  2. Cateii de usturoi se taie in 2 si se pun la calit intr-o tigaie. Cand usturoiul inepe sa se rumeneasca se scoate din tigaie si se arunca.In uleiul ramas se adauga calamarul taiat fasii si vinul alb si se lasa 3-4 minute sa se rumeneasca, la foc mare, amestecand continuu sa nu se arda.
  3. Se acoperă cu apa fierbinte, se adauga mazarea si se fierbe pentru aproximativ 40 minute la foc mediu-scazut. Se potriveste gustul de sare si se serveste calda insotita de  paine prajita.

Recomandari

Mancaruri