- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nu oricine stie sa prepare calamar cu mazare dar cei care adora fructele de mare cu siguranta vor aprecia aceasta reteta.Desi pare complicat este o reteta cu rezultate extraordinare!
Ingrediente
- 4 buc medii calamari
- 150 gr. mazare proaspeta sau congelata
- 100 ml vin alb sec
- ulei de masline extra virgin
- sare
- 2 catei de usturoi
Instructiuni de preparare
- Se curata calamarul (daca nu este deja) si se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.
- Cateii de usturoi se taie in 2 si se pun la calit intr-o tigaie. Cand usturoiul inepe sa se rumeneasca se scoate din tigaie si se arunca.In uleiul ramas se adauga calamarul taiat fasii si vinul alb si se lasa 3-4 minute sa se rumeneasca, la foc mare, amestecand continuu sa nu se arda.
-
Se acoperă cu apa fierbinte, se adauga mazarea si se fierbe pentru aproximativ 40 minute la foc mediu-scazut. Se potriveste gustul de sare si se serveste calda insotita de paine prajita.