- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Antricotul de vita cu legume este o macare care se poate consuma chiar si rece, in zilele caniculare de vara. Antricotul de vita cu legume este de fapt o tocanita delicioasa.
Ingrediente
- 500 gr antricoate de vita
- 2 cepe
- 200 ml vin alb
- 4 linguri pasta de tomate
- 50 gr untura sau ulei
- 1 morcov
- 200 ml apa
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 lingurita m,ustar
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se rumenesc antricoatele in ulei sau untura, pe amandoua partile, apoi se scot din grasime, pe pun pe o farfurie si se lasa la caldura pe marginea aragazului.
- In cratita in care s-au rumenit antricoatele, se pune ceapa si morcovul taiate bucati subtiri, sa se rumeneasca, apoi se adauga vinul, apa, pasta de tomate, mustarul, sare, piper, verdeturile, se adauga carnea , se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic, sau se poate introduce la cuptor.
- Cand este gata se degreseaza sosul si se poate servi adaugand deasupra patrnjel verde tocat marunt.