- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul moldovenesc este un preparat delicios de toamna, in care se regasesc toate legumele aromate.
Ingrediente
- 3 vinete medii
- 4 morcovi
- 3 ardei grasi verzi
- 4 ardei kapia
- 3 cepe rosii
- ulei de masline
- piper negru macinat
- 500 ml suc de rosii
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru inceput se coc vinetele si ardeii. Se presara sare, ca sa se curete mai usor.Se desfac vinetele, se indeparteaza coaja si se pun intr-o sita sa se scurga. Ardeii se curata de coaja si seminte, apoi se taie felii.
- Se spala si se curata ceapa, se trece printr-un jet de apa calduta, apoi se taie solzisori.Se caleste 4 minute in ulei de masline si se lasa sa se inmoaie usor, apoi se adauga morcovii taiati rondele, vinetele, ardeii, amestecand usor ca sa nu se prinda.
- Dupa ce au fiert, se toarna sucul de rosii, sare si piper, dupa gust, iar la final, se serveste cu patrunjel verde tocat marunt.