- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii copti cu ciuperci sunt foarte gustosi ei putand sa fie serviti atat ca fel principal cat si ca gustare.
Ingrediente
- 8 cartofi rosii
- 100 gr unt
- 1 ceapa rosie
- 500 ge ciuperci
- 8 catei de usturoi
- 2 rosii
- 250 gr iaurt
- 1 lingura boia dulce
- busuioc verde
- 2 crengute de cimbru
- 3 lingurite ulei de masline
- sare grunjoasa
Instructiuni de preparare
- Se spala cartofii bine si se pun sa fiarba in coaja in apa cu o lingurita de sare.Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.
- Intre timp, se spala si se curata ciupercile.Se taie ceapa si 3 catei de usturoi care se calesc in ulei de masline. Se feliaza ciupercile si se inabusa, si se stropesc cu apa si se lasa sa fiarba putin in suc propriu.
- Cartofii se curata, se taie sferturi si se condimenteaza cu sare grunjoasa si busuioc verde.Se asaza apoi cartofii intr-o tava termorezistenta asezand printre ei cubulete de unt si feliute de usturoi. Se presara boiaua dulce si se baga tava in cuptor pentru 20 de minute.
- Separat, se paseaza restul de usturoi, se amesteca cu sare si putin ulei de masline si, la final, se adauga iaurtul rece.
- Cartofii copti si ciupercile se servesc cu crema de iaurt si se decoreaza cu frengute de cimbru si felii de rosii.