Conopida cu pui si sos picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conopida in sos picant este o mancare delicioasa, usoara si indicata pentru cina. Aceasta conopida in sos picant este usor de facut si se prepara destul de rapid. Conopida in sos picant este o mancare sanatoasa, care poate fi pregatita ori de cate ori dor

Ingrediente

    • 1 conopida mare
    • 4 ardei kapia
    • 400 gr piept de pui
    • 6 rosii
    • 2 linguri pesmet
    • 100 gr unt
    • 3 lingurite ulei de malsine
    • 1 legatura patrunjel vered
    • 1 lingurita boia iute
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Conopida se desface buchetele, se spala, apoi se pune sa fiarba in apa cu sare.
  2. Pieptul de pui se spala, se taie felii subtiri si se condimenteaza cus are, piper si boia iute. Se stropeste cu ulei de masline si se baga tava la cuptor.
  3. Dupa ce conopida a fiert, se scurge in sita si se trece prin unt topit si pesmet, apoi se asaza in tava impreuna cu puiul si se baga iarasi la cutor.
  4. Intre timp, spala ardeii si rosiile. Se taie cubulete, se paseaza cu blenderul, iar pasta obtinuta se toarna peste pui si conopida, dupa acre se mai lasa la cuptor inca 20 de minute.
  5. Conopida cu pui se serveste decorata cu patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Mancaruri