Ardei grasi umpluti cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii grasi umpluti cu carne sunt un preparat pe care ii puteti prepara vara cand este sezonul ardeilor aromati. Carnea folosita poate fi si de curcan sau pui, iar cratita se poate fierbe si pe aragaz, la foc mediu.

Ingrediente

    • 750 gr carne de vita
    • 2 linguri orez
    • patrunjel verde
    • sos de rosii
    • ardei grasi
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • piper macinat
    • sare
    • 30 gr unt
    • 2 linguri ulei

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se taie bucatele si se da prin masina de  tocat.Orezul se spala biine in mai multe ape si se pune pe foc intr-o olicica cu apa, ca sa se umfle. Ceapa se caleste usor in unt, numai cat sa se inmoaie bine, apoi se amesteca cu carnea tocata, se adauga orezul umflat, verdeata tiocata fin, sare, piper si oul, dupa care se amesteca bine in compozitie.
  2. Se curata ardeii de cotor si seminte, se spala, se umplu cu carne in care se amesteca si 2 linguri de apa.
  3. Se asaza ardeii intr-o cratita, se toarna apa si sos de rosii ca sa-i acopere, se pun 2linguri cu ulei si se introduc in cuptor sa fiarba.
  4. Se lasa timp de o ora sa fiarba la foc mediu, dupa care se scoate cratita din cuptor, se lasa sa se racoreasca cateva minute, dupa care se poate servi, asezand deasupra o lingura de iaurt rece.

Recomandari

Mancaruri