- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piperchi este un preparat armanesc delicios, foarte bun si usor de preparat.
Ingrediente
- 3 ardei capia rosii
- 100 gr telemea de oaie
- 3 ardei grasi
- 1 ardei iute
- 3 gogosari
- 1 foaie de dafin
- 2 cepe rosii
- 150 gr iaurt
- 6 catei usturoi
- curry
- 6 rosii
- piper macinat
- 6 oua
- sare
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- frunze de telina
Instructiuni de preparare
- Se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt in 75 ml ulei condimentat cu curry intr-o tigaie wok (sau un vas de tuci cu capac). Cand incep sa se rumenasca se adauga ardeii taiati felii subtiri, piperul, rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute, amestecandu-se din cand in cand.
- Intre timp, se pregateste separat o omleta din 6 oua, 50 gr de branza si un pahar de iaurt. Se amesteca in permanenta in omleta sa nu prinda crusta si se stinge focul imediat ce incepe sa se prinda. Dupa expirarea celor 35 de minute se amesteca compozitia din tigaia wok cu omleta, se sareaza dupa gust si se adauga patrunjelul si telina verde.
- Se amesteca si se stinge focul lasandu-se tigaia wok cu capacul pe ea inca 10 minute si se serveste cu branza rasa deasupra.