- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalutele cu urda in foi de stevie trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte gustoase si au un gust aparte.
Ingrediente
- 1,5 kg urda proaspata
- 500 ml bors
- 2 legaturi ceapa verde
- 400 gr smantana
- 2 kg foi de stevie
- 200 ml lapte
- 50 gr faina
- 150 gr unt
- 200 gr suc de rosii
- 3 legaturi marar
- 2 oua
- 200 gr orez
Instructiuni de preparare
- Se oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si mararul, tocate marunt. Se fierbe orezul si apoi se amesteca cu urda, ouale si sarea.
- Separat se prajeste in unt cealalta legatura de ceapa tocata, care se amesteca apoi cu compozitia de
mai sus.
- Se fac sarmale mici care se pun intr-o cratita tapetata cu frunze, se adauga borsul, sucul de rosii si se lasa sa fiarba.
- Din lapte, unt si faina se prepara un sos alb care se toarna peste sarmale, cand acestea au scazut si se lasa sa mai dea un clocot.
- Sarmalele se servesc cu mamaliguta si smantana.