- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orezul sarbesc este o mancare de post foarte gustoasa si satioasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- ceapa
- 1 catel de usturoi
- ardei gras
- delikat sau supa de carne
- morcovi
- orez cu bobul rotund
- mazare
- rosii la conserva sau 1 lingura bulion
- ciuperci
- ulei
- patrunjel verde
- sare
- marar
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele si se taie, apoi se prajesc putin in ulei. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele.
- Se acopera cu apa, se adauga delikat pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cand in cand se amesteca si daca trebuie se adauga apa pana fierb orezul si legumele. Mancarea trebuie sa fie legata.
- Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.
- Orezul sarbesc se serveste ca garnitura pentru friptura sau ca mancare de post.