- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rata pe varza este o mancare delicioasa,indiferent ca folositi rata portionata sau intreaga.
Ingrediente
- pieptul si pulpele de la o rata
- 2 linguri sos de rosii/bulion
- 1 varza potrivit de mare
- 2 morcovi
- 2 ardei
- verdeata: patrunjel, marar
- piper macinat
- 200 ml smantana
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie varza, morcovii, ardeii si se aseaza intr-o oala. Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de rata. Se adauga sare dupa gust, apoi se lasa sa fiarba 1 ora , la foc potrivit.
- Spre sfarsitul prepararii se adauga bulionul, verdeturi (patrunjel, marar), piperul. Se mai fierbe putin, iar la final se adauga smantana si se mai da un clocot.