- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii umpluti sunt cu siguranta pe placul tuturor, ei putand sa fie preparati si fara carne sau cu ciuperci, asta pentru zilele de post.
Ingrediente
- 8 ardei grasi
- 100 gr orez
- 7 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 800 gr carne tocata de vitel
- 2 cepe
- 2 rosii
- oregano
- ulei
- piper macinat
- sare
PENTRU SOS:
- 5 ardei kapia
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- oregano
- sare
- ulei
Instructiuni de preparare
- Taie capac ardeilor, curata-i, opareste-i si pune-i la scurs.
- Incinge 6 linguri de ulei in care caleste apoi ceapa tocata marunt, si cand incepe sa-si schimbe culoarea, adauga usturoiul maruntit si orezul. Adauga carnea, ceapa verde si rosiile, sareaza si ppereaza, si aromatizeaza cu putin oregano. Amesteca usor si tine pe foc pana cand carnea este gata.
- Pentru sos, opareste rosiile, curata-le de pielite, taie-le cubulete impreuna cu ardeii kapia. Pune ceapa la calit, adauga rosiile si ardeii, presara oregano si putina sare, si lasa sa fiarba sosul la foc mic.
- Umple ardeii cu amestecul de carne, pune-le capac si asaza-i intr-o tava. Stropeste cu ulei si apa cat sa se formeze un sos pe fundul tavii, si da tava la cuptor pentru 40 de minute.
- In momentul servirii,pune cateva linguri cu sos de rosii aromat, iar peste sos pune cate un ardei umplut fierbinte.