Gulii umplute cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Guliile umplute cu carne este un preparat foarte gustos chiar daca este servit cald sau rece.

Ingrediente

    • 10-12 gulii
    • 200 gr carne tocata
    • 2-3 ciuperci
    • 1 ceapa
    • patrunjel tocat
    • 2 linguri cu unt
    • 1 ou
    • 100 gr slanina
    • 500 ml supa de carne sau legume

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati guliile de coaja, spalati-le si puneti-le la fiert in apa cu sare. Dupa 15 minute stingeti focul si lasati sa se raceasca, apoi scoateti miezul guliilor. Lasati legumele la scurs pe prosop.
  2. Pregatiti umplutura: tocati carnea (puteti folosi friptura ramasa de la alt pranz, ficatei de pasare sau carne de pasare tocata), amestecati cu miezul guliilor trecut pe razatoare, ciuperci taiate marunt, verdeata tocata, sare si 1 ou crud.
  3. Framantati amestecul cu mana, apoi umpleti guliile. Ungeti un vas de sticla cu unt, asezati guliile in randuri stranse, acoperiti cu supa de legume sau de carne, puneti capac la fiecare gulie cate o felie de slanina si asezati forma in cuptoul cald pentru 1/2 ora.
  4. Serviti mancarea calda langa paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri