- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de prune cu carne este o mancare ardeleneasca foarte gustoasa si aromata.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita (rasol sau cap de piept)
- 2 linguri cu unt
- 500 gr prune uscate (fara samburi)
- 3 linguri cu zahar
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita cu faina
- sare
- 1 ceapa tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati prunele uscate de samburi, spalati in 2-3 ape reci, lasati-le intr-un castron mare acoperite cu apa calduta (6-8 ore), apoi spalati-le cu apa rece si lasati-le pe farfurie.
- Curatati carnea de oasele mici si spalati in 2-3 ape, taiati bucati potrivit de mari si rumeniti-le pe rand in unt. Scoateti pe farfurie, iar in grasimea ramasa caliti ceapa pana se inmoaie usor. Adaugati o cana cu apa, fierbeti cu vasul acoperit pana cand scade lichidul.
- Folositi o cratita mare in care sa ardeti zaharul: puneti zaharul in cratita, lasati sa se topeasca, miscati cratita ca sa imbracati marginile cu zaharul caramelizat.
- Puneti in cratita cu zahar: carnea, prunele, 1 lingurita cu faina dizolvata in apa calda, 1 praf de sare, felii de lamaie, acoperiti cu 2 cani de apa calda, puneti cratita in cuptorul cald pentru 1/2 ora.
- Serviti mancarea calda, cu paine proaspata si vin alb.