- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de gutui cu carne este o mancare aromata, cu un gust dulce-acrisor pe care nu il puteti confunda.
Ingrediente
- 1 pasare mijlocie
- 175 ml ulei
- sare
- 1 kg gutui
- 3 linguri cu zahar tos
- 1 lingura cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati gutuile de miezul cu samburi, stergeti cu un prosop aspru puful de pe ele, spalati-le si uscati-le in prosop curat, apoi taiati felii fiecare gutuie si rumeniti-le in ulei fierbinte. Cand sunt gata,gutuile prind o crusta rosiatica.
- Caramelizati zaharul: puneti zaharul in cratita cu pereti inalti, tineti pe foc pana se topeste, tapetati peretii cratitei cu zaharul lichid, mai tineti pe foc pana devine rosiatic. Stingeti cu apa calda cu faina si lasati sa fiarba 10 minute.
- Curatati puiul, spalati bucatile de carne transate, puneti sa fiarba cu apa rece cat sa le acopere. Lasati sa fiarba30 de minute.
- Mutati in cratita cu zahar caramelizat gutuile si carnea, sarati usor fierbeti mancarea la foc mic 1/2 ora (sau in cuptor), apoi serviti mancarea calda, cu paine prajita si vin alb.