Mancare de pui cu usturoi si ardei iute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de pui cu usturoi si ardei iute este o mancare foarte gustoasa si aromata, perfecta pentru un pranz satios.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • 200 gr slanina
    • 2-3 catei de usturoi
    • 1 ceapa
    • 175 ml ulei
    • 2 ardei mici iuti
    • sare
    • 3 linguri cu bulion de rosii
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati puiul de fulgi si tuleie, treceti-l prin flacara ca sa se arda puful, frecati cu malai ca sa ramana curat.
  2. Goliti puiul, aruncati matele, pastrati maruntaiele, spalati pe interior si sarati putin. inlaturati capul, gatul si ghearele - curatate si spalate si folositi-le cand faceti aspic (racitura). Folositi maruntaiele langa carne.
  3. Transati puiul, spalati carnea, stergeti cu prosop curat si rumeniti carnea in ulei. Tot acum se rumenesc cateii de usturoi netaiati. Scoateti totul pe un platou mare.
  4. In uleiul ramas caliti ceapa pana cand devine transparenta, adaugati bulionul desfacut in apa calda, acoperiti si lasati sa fiarba 15 miute.Adaugati in sos ardeiul iute tocat fin, bucatile de carne si usturoiul  sarati, alternati carnea cu felii de slanina, asezati cratita in cuptorul cald pentru 1/2 ora.
  5. Serviti mancarea fierbinte cu mamaliga calda si vin rosu. Decorati farfuriile cu patrunjel verde tocat presarat peste mancare.

Recomandari

Mancaruri