Ardei umpluti cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii umpluti cu carne trebuie sa ii incercati fie chiar si cu acrne de pui sau curcan, ei sunt la fel de buni.

Ingrediente

    • 6-8 ardei de marime mijlocie
    • 400 gr carne de porc
    • 500 gr rosii
    • 80 gr orez
    • patrunjel verde
    • o frunza de telina
    • sare
    • piper macinat
    • 150 ml smantana
    • suc de rosii
    • sare de lamaie
    • boia de ardei
    • otet
    • 2 cepe
    • marar

Instructiuni de preparare

  1. Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita in  2 linguri de ulei.
  2. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii.
  3. Se asaza ardeii umpluti intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos.
  4. Cand sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.

Recomandari

Mancaruri