- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii umpluti cu carne trebuie sa ii incercati fie chiar si cu acrne de pui sau curcan, ei sunt la fel de buni.
Ingrediente
- 6-8 ardei de marime mijlocie
- 400 gr carne de porc
- 500 gr rosii
- 80 gr orez
- patrunjel verde
- o frunza de telina
- sare
- piper macinat
- 150 ml smantana
- suc de rosii
- sare de lamaie
- boia de ardei
- otet
- 2 cepe
- marar
Instructiuni de preparare
- Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita in 2 linguri de ulei.
- La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii.
- Se asaza ardeii umpluti intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos.
- Cand sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasandu-l sa fiarba cateva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.