- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii umpluti cu carne de pui sunt cei mai gustosi si dietetici ardei umpluti.Daca doriti puteti folosi carne tocata de curcan, vita, porc sau amestec.
Ingrediente
- 800 gr carne de pui tocata
- 2 cepe
- 150 ml sos de rosii
- 8 ardei garsi
- 6 linguri orez
- 1 lingura pasta de tomate
- 150 ml apa
- 1 lingurita faina
- patrunjel verde
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie marunt ceapa si caleste-o in ulei. Adauga orezul spalat, stinge cu apa, pune apoi carnea tocata, sare si piper si lasa sa se inabuse, iar la final adauga pasta de tomate.
- Intre timp, taie ardeii in doua si indeparteaza semintele si nervurile. Umple jumatatile de ardei, dar nu inainte de a amesteca umplutura cu verdeata tocata marunt.
- Asaza ardeii intr-o tava si toarna deasupra sosul obtinut din faina amestecata cu sosul de rosii, sare si putina apa. Baga vasul in cuptor pentru 40 de minute, apoi in momentul servirii adauga o ligura de smantana.