- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancare rece de gaina este o mancare satioasa, aromata si gustoasa in acelasi timp.
Ingrediente
- 1/2 gaina
- 2 cepe
- 2 radacini de patrunjel
- 20-25 masline
- 150 ml ulei
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- foi de dafin
- 1/2 lamaie
- 1 lingura cu zahar
- 2 rosii mici
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti pasarea, o tai bucati, o speli si o rumeneti putin in ulei. Scoti carnea si o lasi deoparte, iar in grasimea ramasa pui sa fiarba incet, cu un pahar de apa sau supa, ceapa si zarzavatul taiate fideluta, timp de 20 minute. Apoi adaugi: vinul, sare, piper, foi de dafin, felii subtiri de rosii decojite si bucatile de carne. Acoperi cu apa, pui capac si fierbi la foc potrivit 30 de minute.
- Cand se poate carnea s-a fragezit, pui maslinele fierte separat, fara samburi, zeama de lamaie, putina coaja de lamaie si zaharul.Lasi sa scada 10 minute, dupa care servesti cu paine calda si un pahar cu vin alb. Se poate servi si rece daca pasarea nu este prea grasa.