Ciuperci umplute cu tocatura de carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile umplute cu tocatura de carne sunt preparatul ideal pentru o masa alaturi de cei dragi la sfarsitul saptamanii.

Ingrediente

    • 10-12 ciuperci mari
    • 3 linguri cu unt
    • 200 gr carne tocata (de vitel, de pasare, de manzat)
    • 200 gr slanina (simpla sau afumata)
    • 1 ceapa
    • sare
    • piper macinat
    • 2 oua
    • 200 ml  supa de carne sau apa calda
    • 1/2 lamaie
    • patrunjel verde tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti si speli ciupercile, nu scoti pielita palariilor, scoti coditele pe care le cureti, le speli si le toci marunt, apoi le lasi sa se scurga.
  2. Tocatura de codite o pui intr-o cratita cu unt inmuiat, 1 ceapa tocata, sare si piper macinat si lasi sa scada 15 minute, racesti si amesteci cu carnea tocata, verdeata, 2 oua crude si sare.
  3. Omogenizezi amestecul si umpli palariile ciupercilor pe care le asezi intr-o tava mare, unsa cu unt, si le tii in cuptorul fierbinte30 de minute. Incerci carnea daca se poate consuma, scoti ciupercile, le acoperi cu felii de slanina taiate subtiri, le asezi pe platou mare, decorezi cu felii de lamaie.
  4. Servesti mancarea fierbinte, cu paine proaspata si vin alb, langa paine neagra.

Recomandari

Mancaruri