- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cricala este un preparat muntenesc pe care trebuie sa il incercati deoarece este gustos si apetisant.
Ingrediente
- 4-5 cepe mari
- 150 ml ulei
- sare
- piper macinat
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 200 gr smantana
- 200 gr branza de burduf sau telemea de oi
- 300 gr malai
- 1 litru zer sau lapte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti si speli ceapa, o tai in doua si o lasi in apa rece 10 minute, apoio toci pestisori si o calesti in ulei. Cand ceapa devine sticloasa stingi cu bulion de rosii subtiat cu apa, sarezi si piperezi si tii pe foc mic pana cand scade lichidul. Tragi cratita de pe foc dupa ce ai pus branza, ai amestecat bine si ai lasat 5 minute sa se patrunda aromele, tinand mancarea pe marginea plitei.
- Faci mamaliga din zer, sare si malai. Cand lichidul s-a incalzit, pui malaiul in ploaie, amesteci cu melesteul in ceaun pana cand amestecul este omogen, lasi sa fiarba pe foc mic. Este gata dupa 20 minute. Servesti pe farfurii intinse portii de cricala, mamaliga si smantana proaspata, alaturi de un pahar cu vin alb.