Momite de vitel cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Momitele de vitel cu smantana este un preparat delicios, desi ciudat...

Ingrediente

    • 500 gr momite
    • 2 linguri cu ulei sau unt
    • 2 linguri cu faina
    • 1 lamaie
    • sare
    • piper macinat
    • 200 gr smantana
    • 10-14 hribi sau ciuperci albe
    • 1 lingura cu zaha

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti momitele, le speli, le scurgi intr-o strecuratoare, apoi le sarezi si le piperezi. Le treci prin faina si le auresti in unt.
  2. Folosesti o tigaie curata, eventual una de arama sau inox. Strecori grasimea in ceasca, speli tigaia, rastorni grasimea inapoi, adaugi zeama de la 1 lamaie si smantana, sarezi si piperezi. Fierbi inabusit 15 minute , la foc mic, lasi sosul de smantana deoparte.
  3. Cureti ciupercile, le speli in mai multe ape, separi coditele, apoi le pui la fiert impreuna pentru 10 minute in apa care clocoteste, cu 1 lingura de sare si 1 lingura de zahar. Scoti ciupercile si le treci in sosul de smantana pentru 15 minute si lasi sa fiarba la foc mic.
  4. Asezi momitele pe un platou (le-ai tinut pe plita calda) rastorni sosul de ciuperci si smantana peste ele, servesti cu paine proaspata si cu vin alb demisec.

Recomandari

Mancaruri