- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Momitele de vitel cu smantana este un preparat delicios, desi ciudat...
Ingrediente
- 500 gr momite
- 2 linguri cu ulei sau unt
- 2 linguri cu faina
- 1 lamaie
- sare
- piper macinat
- 200 gr smantana
- 10-14 hribi sau ciuperci albe
- 1 lingura cu zaha
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti momitele, le speli, le scurgi intr-o strecuratoare, apoi le sarezi si le piperezi. Le treci prin faina si le auresti in unt.
- Folosesti o tigaie curata, eventual una de arama sau inox. Strecori grasimea in ceasca, speli tigaia, rastorni grasimea inapoi, adaugi zeama de la 1 lamaie si smantana, sarezi si piperezi. Fierbi inabusit 15 minute , la foc mic, lasi sosul de smantana deoparte.
- Cureti ciupercile, le speli in mai multe ape, separi coditele, apoi le pui la fiert impreuna pentru 10 minute in apa care clocoteste, cu 1 lingura de sare si 1 lingura de zahar. Scoti ciupercile si le treci in sosul de smantana pentru 15 minute si lasi sa fiarba la foc mic.
- Asezi momitele pe un platou (le-ai tinut pe plita calda) rastorni sosul de ciuperci si smantana peste ele, servesti cu paine proaspata si cu vin alb demisec.