- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii umpluti cu cuscus au o aroma foarte aromata si delicata pe care o veti indragi pe loc...
Ingrediente
- 4 ardei grasi rosii
- 100 gr costita
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- busuic verde
- nucsoare
- 150 gr cuscus
- 8 rosii cherry
- ulei de masline
- lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie ardeii pe lung, se scoate cu atentie cotorul, fara a rupe codita, apoi se curata de vinisoare.
- Se pune cuscusul la inmuiat in apa calda cat sa il acopere, timp de 10 minute.
- Se taie costita in fasii, apoi se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei.
- Se strecoara cuscusul, care apoi se amesteca cu putina nucsoara, sare, busuioc uscat, o lingura cu ulei de masline si fasiile de costita.
- Se pune compozitia in ardei, pe jumatate, se infige cate o rosioara si se pune ardeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga tava in cuptorul incins, la foc potrivit 30 de minute,ana se inmoaie ardeii.
- Ardeii umpluti cu cuscus se servesc cu felii de lamaie si cu frunze de busuioc verde.