- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Platica cu saramura picanta de legume este un preparat pescaresc delicios si foarte aromat.
Ingrediente
- platici la cel putin 1 kg fiecare
- 3 cepe
- 6 rosii
- 3 morcovi
- 1 telina cu frunze
- 3 ardei grasi
- 3 ardei iuti
- 3 ardei capia rosii
- 125 ml ulei
- 175 ml vin alb
- 175 gr faina
- 2 linguri condimente de peste
- 2 legaturi de marar si patrunjel
- 2 capatani de usturoi
- 1 lingura piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os.
- Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunde prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins. Se serveste neaparat cu mamaliga, iar saramura care ramane, de ramane, se poate pune pe felii de paine.