- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii umpluti cu cuscus sunr foarte buni, dar daca preferati gustul sarat-acrisor, inlocuiti mugurii de pin si stafidele cu masline tocate si 2 rosii taiate cubulete.
Ingrediente
- 350 gr cuscus
- 30 gr stafide
- patrunjel verde
- 8 ardei grasi
- 2 cepe
- 2 linguri muguri de pin
- ulei
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 30 minute
- Pune 500 ml de apa la fiert si adauga putina sare. Dupa ce a dat in fiert, da vasul deoparte si pune cuscusul si lasa-l la inmuiat 5 minute, adaugand sare dupa gust.
- Curata ardeii, taie-le capacel si pastreaza cotorul si codita. Curata ceapa, toc-o foarte fin, apoi caleste-o putin in ulei incins, aduagand mugurii de pin.
- Adauga ceapa si mugurii de pin peste cuscus, pune si stafidele si verdeata, apoi amesteca bine compozitia, potrivind gustul de sare si piper.
- Umple ardeii cu compozitia preparata si, la fiecare ardei pune capacelul cu codita. Unge o tava cu ulei, pune ardeii, toarna printre ei apa si da-i la cuptor jumatate de ora.