- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Arpacas cu prune afumate este o mancare delicioasa si aromata de post, pe acre o puteti prepara si cu orez in locul arpacasului.
Ingrediente
- 250 gr prune uscate
- 250 gr arpacas
- 1 ceapa
- 1 lingura cu zahar
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi arpacasul ca pe orez, il speli in 2-3 ape, il lasi in apa rece. Cureti prunele de codite, le speli, le lasi in apa rece 1 ora pentru a pierde gustul de fum.
- Fierbi separat prunele 10 minute si arpacasul 30 de minute, numai dupa ce ai aruncat apa in care au stat.
- Faci un sos de zahar ars intr-o cratita mai mare, pui prunele si arpacasul, sarezi dupa gust si fierbi la foc domol mancarea impreuna cu 1 ceapa taiata in patru (pe care o arunci cand servesti) inca 30 de minute.