Arpacas cu prune afumate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Arpacas cu prune afumate este o mancare delicioasa si aromata de post, pe acre o puteti prepara si cu orez in locul arpacasului.

Ingrediente

    • 250 gr prune uscate
    • 250 gr arpacas
    • 1 ceapa
    • 1 lingura cu zahar
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi arpacasul ca pe orez, il speli in 2-3 ape, il lasi in apa rece. Cureti prunele de codite, le speli, le lasi in apa rece 1 ora pentru a pierde gustul de fum.
  2. Fierbi separat prunele 10 minute  si arpacasul 30 de minute, numai dupa ce ai aruncat apa in care au stat.
  3. Faci un sos de zahar ars intr-o cratita mai mare, pui  prunele si arpacasul, sarezi dupa gust si fierbi la foc domol mancarea impreuna cu 1 ceapa taiata in patru (pe care o arunci cand servesti) inca 30 de minute.

Recomandari

Mancaruri