- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Iahnia de cartofi este destul de satioasa si contine foarte putine calorii. Totusi, este recomandat sa o completam cu o salata din legume proaspete (salata verde, castravete, ridiche, ceapa, etc.) pentru un plus de vitamine.
Ingrediente
- 750 gr cartofi
- 2 ardei grasi
- 100 ml sos de rosii
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 ceapa
- 3 linguri vin alb
- 2 rosii
- 1 gogosar rosu
- sare
- piper negru macinat
- 1 frunza dafin
- 50 gr masline
- 4 linguri ulei
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, se spala si se taie felioare foarte subtiri. Rosiile se curata de pielita si de seminte si se taie bucatele, ardeii si gogosarul se taie fasii subtiri.
- Se pun toate legumele taiate intr-o oala cu 4 linguri de ulei, se da pe foc mic ca sa se inmoaie ine si incep sa se rumeneasca. Se adauga cartofii taiati bucati nu prea mari, patrunjelul si mararul verde tocate, frunza de dafi, maslinele si apa cat sa le acopere.
- Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Cand cartofii sunt aproape fierti, se toarna sosul de rosii, vinul si se introduce cratita la cuptor, sa mai fiarba si sa scada, dar nu prea mult deoarece spsul este foarte gustos.