Prune cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prunele cu orez este un preparat foarte gustos, fiind poate cel mai cunoscut preparat de post cu prune uscate de la noi din tara. Datorita aromei fine a prunelor uscate acest preparat este foarte sanatos.

Ingrediente

    • 150 gr orez
    • 1 lingura plina cu zahar
    • 1 litru apa
    • 300 gr prune uscate
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se  pun prunele in apa calda sa se inmoaie, apoi se spala bine in trei ape.
  2. Se pun prunele sa fiarba in putina apa in care se adauga si zaharul  ars stins cu 2 linguri de apa. Se adauga orezul inmuiat, se amesteca, se toarna apa, se pune putina sare si se introduce vasul in cuptor sa fiarba continutul si sa scada bine.
  3. Cand este gata se scoate oala din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri