- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prunele cu orez este un preparat foarte gustos, fiind poate cel mai cunoscut preparat de post cu prune uscate de la noi din tara. Datorita aromei fine a prunelor uscate acest preparat este foarte sanatos.
Ingrediente
- 150 gr orez
- 1 lingura plina cu zahar
- 1 litru apa
- 300 gr prune uscate
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pun prunele in apa calda sa se inmoaie, apoi se spala bine in trei ape.
- Se pun prunele sa fiarba in putina apa in care se adauga si zaharul ars stins cu 2 linguri de apa. Se adauga orezul inmuiat, se amesteca, se toarna apa, se pune putina sare si se introduce vasul in cuptor sa fiarba continutul si sa scada bine.
- Cand este gata se scoate oala din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate servi.