- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de smochine este un delicios preparat marocan, care a intrat cu succes si in bucataria romaneasca. Mancarea de smochine este foarte aromata si gustoasa, fiind un deliciu in zilele de post.
Ingrediente
- 15 smochine
- 1 lingura zahar
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- 120 ml vin
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
Instructiuni de preparare
- Smochinele se tin in apa sa se inmoaie si apoi se spala bine.
- Se toaca ceapa marunt si se caleste usor in ulei, apoi se adauga smochinele, zaharul ars stins cu 2 linguri de apa, 1 pahar de apa, vinul, sare, pasta de tomate si se lasa sa fiarba, dar sa nu scada de tot.
- Cand este gata se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.