- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de conopida este foarte gustoasa, fiind ideala pentru copii care refuza conopida datorita gustului putin ciudat.
Ingrediente
- 1 conopida mare
- 3 linguri cu smantana
- 150 gr telemea maturata
- pesmet
- 2 oua
- 3 linguri unt
- 2 linguri gris
- sare
Instructiuni de preparare
- Desfa conopida buchetele, spal-o, apoi pune-o la fiert in apa rece cu sare. Cand este bine fiarta, scurge-o de apa si paseaz-o cu furculita intr-uncastron mare.
- Bate ouale cu smantana si branza data pe razatoarea mare, apoi toarna-le peste conopida. Adauga untul topit si grisul si amesteca din nou pana se omogenizeaza.
- Unge cu unt si tapeteaza cu pesmet o tava termorezistenta si toarna in el compozitia de conopida.Baga tava i cuptorul incins pana se rumeneste frumos.
- Budinca de conopida se serveste calda cu sos alb sau rece ca aperitiv.