- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papricasul de pui este o macare specific ungureasca care se serveste atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 pui
- 50 gr unt
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa mare
- sare
- boia de ardei
PENTRU GALUSTE:
- 1 ou
- faina
- 25 gr unt
- 10 linguri apa
Instructiuni de preparare
- Se spala puiul, se taie apoi in bucati, care se rumenesc impreuna cu ceapa tocata,, apoi se adauga boia de ardei, faina, se stinge cu apa, se adauga sare si se introduce la cuptor sa fiarba.
- Se prepara galuste din faina, 1 ou, 25 gr unt si 10 linguri de apa. Se face un aluat moale, din care se pune cate o lingurita in apa clocotita cu sare. Cand galustele au crescut si au fiert, se pun in sos, se mai fierbe sosul putin, apoi se poate servi.