- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu dovlecei este o mancare usoara si gustoasa.Se prepara usor,rapid,cu putine ingrediente si nu necesita experinta in bucatarie
Ingrediente
- 1 pui
- 10 dovlecei mici sau 3 dovlecei mai mari
- supa de carne sau apa calda
- 50 gr unt
- 2 linguri smantana
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa
- sare
Instructiuni de preparare
- Puiul se spala, dupa care se taie in bucati, ceapa se toaca. apoi se pun impreuna intr-o cratita cu unt, pe foc mic, sa se inabuse bine, acoperind oala cu un capac. Din cand in cand se mai intorc bucatile de carne, apoi se toarna apa cat sa acopere carnea, si se lasa sa fiarba.
- Dovleceii se spala, se rad de coaja si, daca sunt mici se adauga in cratita cu carne intregi, daca sunt mari se taie in bucati.
- Dupa ce s-au pus dovleceii, se adauga sare si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga smantana in care s-a amestecat o lingurita cu faina, se lasa sa mai dea cateva clocote, dupa care se opreste focul si se poate servi.