- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ficatul de gaina cu sos Bechamel este un preparat cu care ii veti cuceri pe loc pe toti invitatii la masa.
Ingrediente
- 6 ficati de gaina
- sos de rosii
- 5 oua
PENTRU SOS:
- 1 lingura faina
- 100 gr svaiter
- 175 ml lapte
- 25 gr unt
Instructiuni de preparare
- Ficatul de gaina se curata, apoi se toaca foarte marunt. Peste ficatul tocat se adauga galbenusurile.
- Se prepara un sos Bechamel dintr-o lingura de faina, 25 gr de unt si lapte. Se amesteca bine pe foc pana se ingroasa, apoi se amesteca cu 100 gr svaiter ras marunt.
- Sosul se amesteca cu pasta de ficat si cu albusurile batute spuma. Se asaza compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet si se fierbe o ora in baie de apa.
- Cand este gata ficatul de gaina se serveste cu sos de rosii usor picant.