- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta delicioasa pentru un pranz satios care sa va ofere un plus de energie. Reteta de budinca de legume si curcan poate fi preparata si cu piept de pui, gustul si aspectul ramanand la fel de ispititoare.
Ingrediente
- 300 gr piept de curcan
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 bulb mic de telina
- 5 cartofi
- 4 oua
- 3-4 castraveti murati
- 1/2 gogosar murat
- 50 gr mazare din conserva
- patrunjel verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se pune pieptul de curcan la fiert intr-o oala cu apa si putina sare,avand grija sa se inlature spuma formata. Dupa ce spuma este inlaturata se adauga legumele curatate, spalate si netaiate. Se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 30 de minute, apoi se strecoara si se aseaza intr-un castron.
- Cartofii se paseaza, iar restul legumelor si carnea se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga peste ele mazarea, galbenusurile, gogosarul si castravetii murati, taiati cubulete.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se incorporeaza usor albusurile de ou batute spuma cu putina sare.
- Se toarna amestecul intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu pesmet si se introduce la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.
- Cand este rumenita, se scoate din cuptor, se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi poate fi servita alaturi de o salata de muraturi.