Sarmale batranesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele batranesti sunt delicioase si foarte aromate, de nelipsit la mesele festive in familie.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc fara os
    • 150 gr pasat sau orez
    • sare
    • 3 cepe
    • 3 linguri cu untura de porc
    • 1 varza murata
    • 300 gr slanina
    • 100 gr sorici
    • piper macinat
    • 2 linguri cu bulion de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Alegi si cureti pasatul, il lasi in apa calda sa se inmoaie. Toci 2 cepe si le calesti cu 3 linguri de untura proaspata de porc. Cand ceapa devine sticloasa, pui pasatul peste ea si lasi sa scada.
  2. Scoti ceapa calita intr-un vas adanc si amesteci cu carnea de porc, proaspata sau afumata, taiata cuburi mici cu lama unui cutit ascutit. Peste amestec pui 1 lingura cu bulion de rosii, sare si piper macinat.
  3. Varza o pui in apa rece si o lasi 1 ora, apoi o desfaci in foi si faci sarmale din amestecul bine framantat cu mana. Toci 300 gr de slanina de porc si ungi cu ea peretii unei oale de pamant sau de tuci. La fundul oalei pui soriciul taiat fasii subtiri, pui deasupra varza acra tocata si pui sarmalele.
  4. Printre randurile de sarmale pui bucati de slanina si sorici cat iti place. Peste sarmale pui varza tocata, acoperi cu apa calda si fierbi la foc mic doua ceasuri. Scazi pe vatra focului sau in cuptor, cu 1 lingura de bulion de rosii pusa peste sarmale odata cu apa calda. Servesti cu smantana, imediat ce le-ai scos din cuptor, si cu mamaliga calda.

Recomandari

Mancaruri