- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele din carne de curcan sunt foarte gustoase si dietetice, fiind preferatele copiilor si de cei care tin regim.
Ingrediente
- 1 piept de curcan
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 ou
- marar si patrunjel tocate
- 1 lingura cu unt
- 150 gr orez
- 2 linguri cu bulion de rosii
- sare
- piper macinat
- 2-3 crengute de leustean
- frunze de vita de vie sau de stevie
- 500 ml bors
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti carnea de pielita si de oase, o toci cu un cutit ascutit, o pui intrun castron adanc, peste care adaugi orezul ales si spalat, 1 ceapa tocata, verdeata taiata marunt, bulion de rosii, 1 cartof ras si spalat in apa calduta si bine scurs, sare si piper. Omogenizezi amestecul si adaugi un ou.
- Alegi 30-40 de frunze proaspete de vita sau de stevie, le speli cu apa rece si le oparesti cateva minute in apa fierbinte in care ai pus 1 lingura cu sare. Cand frunzele isi schimba culoarea, le scoti, le scurgi, le rupi in 2-3 bucati si le umpli cu tocatura de carne. Rulezi frunza, acoperi capetele si strangi umplutura.
- Asezi sarmalele in cratita de tuci sau in oala de pamant, cu crengute de leustean printre ele, acoperi cu bors indoit cu apa si fierbi la foc mic cel putin 1 ora, cu 1 lingura cu unt sau ulei, scazi la cuptor si le servesti fierbinti, cu smantana deasupra si mamaliguta calda, alaturi de un vin alb sau rose.