- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele din carne in amestec in foi de varza sunt delicioase, aromate si foarte apetisante.Merita sa le incercati!
Ingrediente
- 1 kg carne in amestec porc si pasare
- 2-3 cepe
- 150 gr orez
- 2 morcovi
- bulion de rosii
- 200 ml vin
- 2 verze crude sau murate
- 200 gr costita afumata sau slanina
- 2-3 foi de dafin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Varza cruda, aleasa foaie cu foaie, se opareste 10 minute in apa care fierbe. Cand s-a inmuiat, o scoti si o scurgi. Daca ai varza murata, o tii o ora in apa rece, o desfaci in foi si folosesti numai partea subtire.
- Toci pe un fund de lemn carnea de pasare, o amesteci cu carnea tocata de porc, framanti cu bulion, putina apa calda, sare, piper macinat si morcov dat pe razatoarea mica. Adaugi orez si ceapa tocata, omogenizezi si faci sarmale cu foile de varza: pui umplutura la un capat al foii de varza, strangi peste carne partea stanga a foii de varza, ca sa nu cada umplutura, iar apoi rulezi. La urma strangi varza din partea dreapta a sarmalei, presezi. intr-o cratita cu peretii inalti pui un strat de slanina sau de costita afumata, taiata felii subtiri, un strat de varza tocata, apoi foi de dafin.
- Asezi sarmalele, torni apa calda peste ele si fierbi la foc moderat 1 ora. Scazi la cuptor, le lasi de pe o zi pe alta, apoi le fierbi din nou impreuna cu vinul alb. Servesti fierbinti, cu smantana si mamaliguta calda, cu vin alb demisec.